Als u bezig bent met afkicken dan kan dat een moeilijk process zijn. Er zijn veel dingen waar u op moet letten tijdens uw herstel van een verslaving alcoholisme, drugs of gokken. Met de juiste richting komt u er wel. In dit artikel vindt u twee tips die u deze richting aanwijzen. 

Bron: Connection SGGZ.

Geef prioriteit aan uw herstel.

De eerste tip voor een succesvol herstel van een verslaving is om van herstel uw eerste prioriteit in het leven te maken. Het kan verkeerd of egoïstisch aanvoelen om uw verslavingsherstel voorrang te geven boven uw gezin, uw partner, uw vrienden of uw baan, maar uiteindelijk zal terugvallen en terugkeren naar verslaving alles en iedereen waar u om geeft veel meer pijn doen. Denk aan herstel zoals de zuurstofmaskers in vliegtuigen. Wanneer het masker in een noodgeval valt, moet u het masker op uw eigen gezicht doen voordat u het op het gezicht van uw kind aanbrengt. De reden waarom is niet egoïstisch: als u instort door gebrek aan zuurstof, kunt u niet de hulp bieden die uw kind nodig heeft om de noodsituatie te overleven. Door te zorgen voor uw herstel van uw verslaving, kunt u beter voor anderen zorgen.

Ontdek en plan uw dromen.

Een van de beste manieren om uw motivatie tijdens de verslavingsbehandeling te vinden en te behouden, is door uw levensdoelen en dromen te ontdekken en na te streven. Verslaving heeft een manier om al uw energie te verbruiken, zodat er niets meer overblijft om iets anders na te streven. Herstel, dat altijd veel zelfontdekking en transformatie zou moeten omvatten, is het perfecte moment om erachter te komen wat u echt uit het leven wilt halen. Een ander voordeel van het opstellen en plannen van uw dromen is dat het de neiging heeft om het algehele herstel succes te ondersteunen, aangezien het behouden van een positieve focus, lichamelijke gezondheid en sterke relaties cruciaal zijn voor het bereiken van vrijwel elk doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *