Er zijn 2 mogelijkheden om je kind te laten verzekeren voor een uitvaartverzekering. Het is natuurlijk een persoonlijke keuze en is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Beide polissen hebben zo hun voordelen. De eerste optie is dat je je kind toevoegt bij je eigen uitvaartpolis. De kinderen kunnen bij de meeste polissen kosteloos worden meeverzekerd. Bij de ene verzekeraar is dit tot de 18de levensjaar en bij een andere kan dat zijn tot ze 21 zijn. Je krijgt een melding wanneer de dekking stopt. Er is ook een mogelijkheid om een individuele uitvaartverzekering af te sluiten. Hoe jonger je kind is wanneer je de verzekering afsluiten hoe lager de premie zals zijn. De kans op overlijden is statistisch gezien langer op een jongere leeftijd. Hoe ouder je bent wanneer je hem afsluit hoe hoger de premie zal zijn. De waarde van de polis kan je wanneer ze bijvoorbeeld volwassen zijn overdragen aan je kind. De kosten van een uitvaartverzekering kind kan je gemakkelijk laten berekenen bij overstappen. 

Moet ik altijd de premie voor mijn kind blijven betalen?

Wanneer je hebt gekozen voor een individuele uitvaartverzekering is deze overdraag wanneer jij dat wilt. Vanaf het moment dat ze volwassen zijn (18 jaar) kan je kind als hij/zij dat wil op ieder moment de polis(sen) overnemen met de daarbij behorende premie die op dat moment wordt betaald. Het kan zijn dat je een groot deel van de premie hebt betaald, je kind hoeft dan nog maar voor de resterende jaren te betalen. Heb je er voor gekozen om je kind toe te voegen aan je eigen polis dan is het raadzaam om bij de polisvoorwaarde te kijken wanneer de kinderdekking stopt. Tegen de tijd dat het stopt krijg je altijd een bericht van de verzekeraar. Je verzekering blijft na het stoppen verder hetzelfde. Als jij en je kind willen dat het verzekerd blijft dan moet je kind een eigen verzekering afsluiten hiervoor. 

Wat is de beste tijd om mijn kind aan te melden voor een uitvaartverzekering

Het is raadzaam om je kindje zo snel mogelijk na de geboorte aan te melden. je zoon of dochter wordt dan aan de polis toegevoegd en is meteen meeverzekerd. Je kan natuurlijk ook voor een individuele uitvaartverzekering kiezen. Het laatste waar je aan wilt denken tijdens je zwangerschap is dat je kindje levenloos geboren kan worden. Ook daar ben je voor verzekerd. Het is natuurlijk erg belangrijk dat je op een goede en waardevolle manier afscheid kan nemen van je kindje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *